11 Jul 2012

Adulterul, proba de foc a căsniciei

0 Comment

Încă din cele mai vechi timpuri, majoritatea cuplurilor au trecut prin proba de foc şi anume temutul adulter. Se spune că bărbaţii iartă, dar nu uită că au fost înşelaţi, iar femeile uită, dar nu iartă.

E puţin spus că “te doare” când partenerul de viaţă, pe care îl iubesti şi împreună cu care ai dat naştere unui copil, îţi trădeaza încrederea şi… “calcă strâmb”. Te sfâşie gândul că îl imparţi cu altcineva, când cea mai mare nevoie e să-l ştii numai al tău, la bine şi la rău, pentru totdeauna.

Unii sociologi spun, însă, că adulterul nu este un semn al lipsei de sentimente faţă de soţ/soţie, ci, din contră, un „remediu conjugal” aproape indispensabil rezistenţei în timp a unui cuplu. De ce şi cum unele persoane reuşesc să treacă – mai greu sau mai uşor – peste această experienţă care ameninţă unitatea familiei, iar altele renunţă la tot ce a fost în doi timpi şi trei mişcări?

Cert e că situaţia trebuie atent cântărită, iar deciziile pripite evitate. Pentru asta, discuţiile cu un prieten apropiat sau chiar un consilier sunt cele mai indicate.

[top]

Log in to post a comment.