11 Jul 2012

Ce arme ai în lupta cu cancerul

0 Comment

Milioane de oameni din întreaga lume au sau au avut cancer. În ţările dezvoltate, această afecţiune este a doua cauză de deces, după bolile de inimă. Dar cifrele nu trebuie să reprezinte un verdict. Poate nu la fel de mare, dar numărul celor care au reuşit să învingă boala este impresionant. Între starea emoţională şi boală există o legătură foarte puternică.

De aceea, bolnavii de cancer nu trebuie să cadă în depresie şi să accepte boala ca un final. “De ce tocmai eu?”, “Sunt prea tânăr” sau “Nu am fumat niciodată, am dus un stil de viaţă sănătos”, sunt  gândurile care-i frământă cel mai mult pe bolnavii de cancer. Iar unul dintre tratamentele confirmate  de tot mai mulţi medici este mai aproape decât am crede.

Un psihic puternic şi credinţa că va fi mai bine s-au dovedit a fi, de foarte multe ori, mai eficiente decât medicamentele prescrise de oncologi. Prietenii şi familia sunt la fel de importanţi în lupta cu cancerul. Discuţiile despre boală şi conştientizarea ei sunt cele mai puternice arme pe care bolnavul le poate avea.

[top]

Log in to post a comment.