11 Jul 2012

Copiii și pericolele internetului

0 Comment

Cei mai mari consumatori de internet se află în rândurile copiilor şi adolescenţilor, care adoră chat-urile online şi discuţiile pe messenger. Un adolescent preferă, nu de puţine ori, să rămână nemâncat decât să renunţe la calculator chiar şi pentru câteva minute.

Mulţi părinţi nu conştientizează căt de periculos poate fi spaţiul virtual pentru copiii lor. Deşi, cu siguranţă, ei înşisi au fost puşi, la rândul lor, în situaţii neplăcute pe internet. Şi, tocmai pentru că parintii nu conştientizează pericolul, nu există prea multe reţineri în a permite copiilor să folosească internetul sau telefoanele mobile.

Totuşi, în afara jocurilor interesante şi a multitudinii de opţiuni captivante online, internetul este plin şi de informaţii inadecvate şi de pericole, iar copiii pot fi expuşi intenţiilor răuvoitoare ale unor persoane. De aceea, timpul pe care un copil îl petrece în faţa calculatorului trebuie să fie unul limitat şi observat îndeaproape.

În loc de a încerca să-l opriţi pe micuţ să folosească internetul, discutaţi cu el despre ceea ce face online. Întrebaţi-l ce îi place, cu cine se întâlneşte, care sunt site-urile lui favorite. Totodată, încurajaţi-l să vă spună întotdeauna când navighează pe internet.

[top]

Log in to post a comment.