11 Jul 2012

Destin sau lipsa voinței?

0 Comment

Se spune că destinul îţi este hărăzit încă de la naştere şi nimeni nu se poate abate de la el. Că fiecare om a primit un drum la naştere, pe care va merge mai mult sau mai puţin drept, dar într-un final va ajunge la aceaşi destinaţie. De aici şi întrebările de genul “De ce e soarta împortiva mea?”, “De ce am tot timpul ghinion? De ce nu-mi pot schimba destinul?”.

În mitologia greacă au fost moire, ursitoare care decideau soarta oamenilor. În mitologia nordică erau nornele sau karma, o concepţie spirituală asiatică prin care se crede în destin, acesta fiind influenţat de faptele omului, ce va plăti sau va fi răsplătit pentru faptele sale, dacă nu acum, atunci după reîncarnarea lui.

Totuşi, modul în care se desfăşoară firul vieţii depinde în foarte mare măsură de deciziile luate de către fiecare dintre noi. Nu puţini sunt cei care spun că, pentru cei care încă susţin că viaţa lor a fost prestabilită dinainte de a se naşte, termenul de soartă este folosit doar pentru a definii lipsa voinţei umane.

[top]

Log in to post a comment.