11 Jul 2012

Jocurile de noroc, la fel de nocive ca drogurile

0 Comment

Tineri sau batrâni, tot mai multe persoane din ziua de azi cad în patima jocurilor de noroc. Atunci când se pariază, jocul aduce cu sine o miză, o stare de excitatie, euforie. Motivaţia principală, atunci când în joc există şi o sumă, este dorinţa de a câşiga bani fără a depune un efort prea mare. Pariurile atrag după sine riscuri, pe care pariorul şi le asumă. Jucătorii sunt în căutare de senzaţii tari, de aceea sumele pe care pariază cresc treptat şi sigur.

Psihologii sunt de părere că aceste persoane nu cer ajutor pentru că, de cele mai multe ori, nu o consideră o problemă sau cred că se pot “lasa” singuri de joc atunci când vor dori. Jocul pare să aducă satisfacţia pe care nicio altă activitate n-o aduce. De ce ar renunţa atunci la singura lor plăcere? Astfel, dependenţii de jocuri de noroc nu numai că ajung să îşi ignore familia, dar îşi cheltuiesc tot salariul la sala de la colţul străzii, fără a se gândi o secundă la consecinţe.

Deşi dependenţa de jocuri de noroc este la fel de grea şi de gravă ca orice altă dependenţă, nu există o lege care să le interzică. Mai mult, ele sunt acceptate şi tolerate din punct de vedere social. În zilele noastre, se poate paria sau se poate juca pe internet 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

[top]

Log in to post a comment.