12 Jul 2012

Lipsa banilor duce la despărţiri şi divorţuri

0 Comment

Nu mai e niciun secret deja: într-un cuplu, cele mai grave probleme apar, de obicei, din cauza banilor. Acest lucru este valabil şi în cazul perechilor căsătorite, tensiunile aparând în principal pe parcursul primilor ani de căsnicie.

Problemele financiare în cuplu pot duce la certuri, dificultate în comunicare şi chiar scăderea fertilităţii. Mai rău, tot ele se află la baza multor cazuri de alcoolism sau alte vicii în familie, adică alte cheltuieli care conduc, la rândul lor, la alte probleme financiare. Reacţia produsă este una în lanţ, finalul fiind, de cele mai multe ori, despărţirea.

Tentaţia creditelor luate uşor este o altă sursă a problemelor financiare, mai ales pentru tinerii puţin mai imaturi. Le fac, le cheltuiesc repede şi iresponsabil, iar apoi ajung în imposibilitatea de a mai plăti înapoi, umplându-se astfel de datorii.

De aceea, comunicarea este foarte importantă în cuplu. Dacă ai luat un împrumut, dacă azi ai cheltuit mai mulţi bani decât de obicei, dacă ai făcut o investiţie, nu uita să îl anunţi şi pe celălalt. Împreună, puteţi decide ce soluţii trebuie să adoptaţi pentru a vă tempera cheltuielile sau proteja investiţiile.

 

[top]

Log in to post a comment.