12 Jul 2012

Depresia duce la suicid

0 Comment

Depresia, o boală din ce în ce mai răspândită, a dus la creşterea numărului sinucigaşilor. O parte dintre cei care au recurs la acest gest disperat sunt oameni care au diferite probleme: la serviciu, de sănătate sau în dragoste. Mulţi dintre ei consideră că au făcut greşeli grave, pentru care care se simt extrem de vinovaţi şi peste care nu pot trece, de aceea ajung să recurgă la acest gest extrem.

În cazul sinucigaşilor, vorbim despre o depresie adâncă, despre o tulburare serioasă care afectează felul în care o persoana gândeşte, simte sau acţioneaza. Aici, depresia afectează atât de mult încât sinuciderea nu mai apare ca absurdă, ci pare o alternativă reală, un raspuns posibil la problemele persoanei în cauză, probleme reale sau imaginare.

În România, Biserica condamnă actul de suicid. Problema înmormântării sinucigaşilor s-a luat de multe ori în discuţie de-a lungul timpului. În această privinţă, Biserica Ortodoxă are un punct de vedere bine precizat. Dacă în privinţa incinerării, Biserica nu are un canon expres care să interzică acest lucru, când vine vorba de suicid, lucrurile stau altfel. Pentru sinucigaşi există un canon care interzice oficierea slujbei înmormântării şi a oricărui fel de slujbă de pomenire pentru aceştia.

 

 

[top]

Log in to post a comment.