12 Jul 2012

Frica de moarte, mai acută în secolul vitezei

0 Comment

Necrofobia este frica anormală de lucruri moarte, cadavre, precum şi de toate lucrurile asociate morţii – morminte, coşciuge, cimitire. La unii oameni însă, frica merge mai departe: nu puţini sunt cei care se tem să nu fie hăituiţi de rude sau cunoştinţe decedate. Mulţi visează morţi, fie că îi cunos sau nu.

Membrii unor triburi din Nigeria cred că, dacă morţii nu sunt înmormântaţi aşa cum se cuvine, sufletele lor le vor se vor întoarce şi le vor provoca membrilor familiei multe necazuri, inclusiv moartea. Şi unii chinezi cred că, dacă nu se respectă ca la carte tradiţiile de înmormântare, sufletele morţilor îi vor ataca, ba chiar îi vor ucide pe cei vii.

Mulţi susţin că sunt hărţuiţi de aşa-numite suflete, sau spirite, ale morţilor. Ei sunt convinşi că sunt vânaţi de sufletele rudelor sau ale altor persoane decedate care nu şi-au găsit odihna. Se crede că frica de moarte şi de a muri a devenit mult mai exagerată în lumea modernă, deoarece mulţi oameni au eliminat prezenţa normală a morţii în viaţa lor. tocmai din acest motiv, moartea nu ar trebui să fie un subiect tabu. Cu cât ajungem să înţelegem şi conştientizăm mai bine moartea, cu atât o să ne fie mai uşor să o acceptăm.

[top]

Log in to post a comment.