12 Jul 2012

Timiditatea te trage în jos

0 Comment

Ştim prea bine ce înseamnă a fi timid, a manifesta sau a ascunde o anumită nesiguranţă faţă de ceilalţi, a evita situaţiile în care te afli în centrul atenţiei, a lupta în tacere cu ceea ce poate deveni la un moment dat o adevărată “alergie” la interacţiunea socială.

Unii oameni vin pe lume cu o anumită inclinaţie spre timiditate, dar, de cele mai multe ori, aceasta este dobândită în timpul vieţii în mediul familial, prin educaţie. În copilărie, timiditatea poate fi uşor confundată cu bunul simţ şi astfel încurajată de către părinţi, dar acest lucru are efecte nevative pe termen lung.

În societatea actuală, comunicarea este esenţială, iar a fi timid poate fi un mare handicap. Probabil nu o să poţi avea şanse sa ocupi un post de conducere pentru că pentru a ajunge sus este esenţial să fii capabil să îi faci pe oameni să te asculte şi să te urmeze. Nu poti ocupa poziţii în vânzări sau în departamente de marketing. Şi în general, cu orice te-ai ocupa, ai nevoie de sprijinul şi implicarea altora, ceea ce nu poţi obţine dacă nu ştii cum să ceri.

[top]

Log in to post a comment.