13 Jul 2012

Violenţa în familie, o crimă acceptată de societate

0 Comment

Din păcate, violenţa în familie există încă şi numeroase femei sunt afectate de ea. E un fenomen care, în mare masura, înca nu este conştientizat de către societate ca fiind ceva deosebit de grav. Poate acesta este motivul pentru care mulţi preferă să nu intervină în cazul în care asistă la o asemenea scenă sau ştiu că asa ceva se petrece în imediata lor apropiere, în familiile cunoscuţilor sau chiar a rudelor.

Într-o familie în care violenţa e o normalitate, copiii cresc într-o atmosferă în care nevoile lor de bază (nevoia de siguranţă, de viaţă ordonată, de dragoste) sunt profund neglijate pentru că funcţiile parentale nu mai pot fi îndeplinite. O mamă victimă a violenţei soţului este mai puţin capabilă să asigure îngrijirile de bază necesare copilului.

Violenţa în familie reprezintă un risc major pentru sănătatea victimei. Pe lânga efectele imediate asupra sănătăţii fizice şi psihice, violenţa creşte riscul dobândirii unor probleme de sănătate severe pe termen lung. Numai în România, în perioada 2004–2009 s-au înregistrat 59.795 de cazuri de violenţă în familie, dintre care 778 au dus la decesul victimei.

[top]

Log in to post a comment.