29 Jun 2012

Mai pot face dragoste dupa 50 de ani?

0 Comment

Multi barbati sunt obsedati de gandul ca dupa 50 de ani vor spune adio vietii lor sexuale. Sexologii ii asigura ca asa-zisa imbatranire sexuala nu apare dupa 50-55 de ani. Un fapt este cert: dupa aceasta varsta, barbatii devin si mai interesati de actul sexual, de ceea ce se intampla cu ei din punct de vedere erotic.

S-ar parea ca “declinul” sexual incepe odata cu adolescenta. Fireste, procesul difera de la barbat la barbat. Apoi, incepand cu 30 de ani, cantitatea de hormoni secretata de testicole incepe sa scada progresiv. Dupa 50-55 de ani, penisul si testiculele devin mai putin ferme si, cu trecerea anilor, scad in dimensiuni. De asemenea, calitatea si cantitatea spermatozoizilor se depreciaza. Dar, desi ejacularea este mai scurta, iar jetul subtire, spermatozoizii raman vii si prezenti pana la o varsta foarte inaintata.

Un alt aspect specific varstei se refera la vigoarea erectila, care isi pierde din fermitate, cu trecerea anilor. De aceea, barbatul are nevoie de o stimulare prelungita si de un timp indelungat pana sa atinga orgasmul. Insa toate aceste manifestari sunt foarte individualizate.

“Ma innebuneste gandul ca dupa 50 de ani nu voi mai fi barbat” – isi spun unii. Sa stii ca, pentru multi barbati, sexualitatea se sfarseste odata cu viata! Renutarea la sex dupa 50-55 nu este o solutie. Gandeste pozitiv! Este extrem de benefic pentru tine sa ai incredere in valentele tale sexuale, sa crezi ca modificarile care se produc in corpul tau pe masura ce inaintezi in varsta si care nu pot fi negate, nu implica faptul ca ar trebui sa renunti la activitatile care iti fac placere. Invata sa te adaptezi la schimbari si e posibil sa devii un amant mai bun decat erai inainte.


[top]

Log in to post a comment.